Ahad, Disember 25, 2011

FELT...APPLIQUE FELT...

STRAWBERRY SHAPE

SAIZ : 4 cm x 5.5 cm

HARGA : RM10.00 / 30 pcs
TEDDY BEAR SHAPE

SAIZ : 6 cm x 4 cm

HARGA : RM10.00 / 30 pcs

LOVE SHAPE

SAIZ : 6 cm x 6.5 cm

HARGA : RM12.00 / 30 pcs

~ COLOUR RANDOM....
~ PRICES EXCLUDING POSTAGE...
~ REQUEST / ORDER ,SMS 019-9191436 (ERMA) FOR IMMEDIATE RESPOND....TQ

Plastic Mould Tissue ~~ keychain

Pic 1

Pic 2 - love shape tp blum siap lg...:p



Salam...Ada yg dh bertanya cmne nak guna plastic mould ni....Asalnya kebykan orang buat TISSUE BOX (KOTAK TISU)....Tp ni sy nk tunjukkn sample yg pernah sy buat masa zmn sklah menengah dulu...~KEYCHAIN~...Ambil tempahn ngan kwn2...carik duit poket sndiri...hehe

     Memula sekeping plastic mould dipotong 2 ~ni kalau nk dapatkan bentuk SEGIEMPAT SAMA (PIC 1) ~...pastu jahit CROSS-STITCH ~NAMA~ @ apa saja ikut kreativiti anda sendiri...Pastu barulah dijahit cross-stitch memenuhi ruang plastic mould....Buat cara yg sama pd sekeping lg plastic mould...lupa lak nak bgtau, guna BENANG BULU KAMBING ye sbb dia tebal...
    Dah siap kedua2 keping, barulah dicantum...Sblum tu silangkn benang bulu kambing yg panjang dlm 2 @ 3 helai.... kemudian dijahit keliling plastik mould tu menggunakan JAHITAN LILIT UBI...Senang je kn?... Sesape pn boleh buat asalkan ada minat...^_^

Kraf2 pulak~~PLASTIC MOULD TISSUE

PLASTIC MOULD - HEXAGON

SAIZ : 3'' x 2.5''

HARGA : RM8.00 / 50 pcs

PLASTIC MOULD - RECTANGLE

SAIZ : 3'' x 3''

HARGA : RM8.00 / 50 pcs


SALAM....Pengenalan utk sesape yg blum pernah knal ngan plastic mould...Biasanya dulu2 orang guna ni utk buat KOTAK TISU...lps tu ada yg dpt idea bleh buat KEYCHAIN lak...tp tu msa sy di alam sekolh menengah dlu..Skrang ni seni kraf dh brkembang smula...mcm2 kraf org reka cipta...so rasanya x salah kalau nk kembalikn semula seni kraf yg simple ni d masa skrang...yg penting minat n ingin mencuba...nak tgk contoh yg sy buat dgn plastic mould ni???......Tunggu ye....:)

Selasa, Disember 20, 2011

BENANG KAIT HALUS ~ MINLON POLLY PLAIN n MIX







KATALOG BENANG POLLY PLAIN n MIX


BERAT : 100 g

UPDATE HARGA 2016

HARGA POLLY PLAIN : RM9.00 / ball
RM50.00 / PACK (6 BALLS)

HARGA POLLY MIX : RM10.00 / ball
RM54.00 / PACK (6 BALLS)

HARGA TIDAK TERMASUK POSTAGE..

TAK SEMUA WARNA ADA STOCK...

SEBARANG PERTANYAAN /ORDER, SILA SMS / WHATSAPP @ CALL 019-9191436 (ERMA ) UTK RESPON SEGERA....TQ
JUGA BOLEH PM SY @ FB PAGE SILVERSTAR HANDICRAFT....



Khamis, November 03, 2011

BENANG KAIT HALUS ~ MINLON COUNTRY

NO. 110

NO. 131
NO. 139

NO. 124


NO. 106

NO. 116


NO. 100


Berat : 100g

Harga : RM7.50 / ball

BENANG TAK BANYAK STOCK WARNA.

Sebarang pertanyaan @ nak order boleh SMS @ CALL ~ ERMA 019-9191436 utk respon segera...



Rabu, November 02, 2011

BENANG KAIT HALUS ~ MINLON FAMILY


from left :
no. 939 , no. 907 , no. 913 , no. 941 , no. 911

no. 917 , NO. 948
no. 930


no.904

KATALOG BENANG MINLON FAMILY

Berat : 100gm / BALL

UPDATE HARGA 2016

HARGA : RM8.00 / BALL
RM45.00 / PACK (6 BALLS)


Utk order @ pertanyaan boleh SMS @ CALL ~ ERMA 019-9191436

atau bleh tgk2 page sy kat FACEBOOK...SILVERSTAR HANDICRAFT






Isnin, Mei 09, 2011

Latest Doily Crochet

Salam semua...dah lama x update blog...bz banget nak siapkan tempahn crochet costumer...tp dlm bz2 pn sempat la jgk mencelah buat doily...WHITE COLOUR...Comel x?..hehe..saya guna benang kait jenis COTTON GT~white color...        
   
Pattern No. 15

White colour
Cotton Pearl Crochet Yarn
Size : diameter 10''

Jumaat, Mac 11, 2011

BENANG KAIT KASAR ~ NONA


SAMPLE PACKET


KNITTING YARN NONA

Benang kait kasar - Bulu Kambing

HARGA 2016 ~ RM11.00 / pack = 5 ball

~ RM2.20 / ball

BERAT PER BALL ~ 40GM

 Utk order / pertanyaan boleh CALL @ SMS ~ ERMA 019-9191436 utk respon segera.

Boleh jgk tgk2 kat FACEBOOK PAGE sy atas nama SILVERSTAR HANDICRAFT.....

CLOSE UP YARN NO. 
                                                         
CLOSE UP YARN NO.
CLOSE UP YARN NO.
CLOSE UP YARN NO.
CLOSE UP YARN NO.


* WARNA BENANG HAMPIR 90% SAMA DGN YG SEBENAR...



Sabtu, Januari 29, 2011

Lattest Crochet Doily project


Pattern No.4a (purple)
Benang halus Minlon Family
Saiz : Diameter 8''



Pattern No. 3a (terquoise blue)
Benang Halus Minlon Family
Saiz : Diameter 8''



Pattern no. 13 (soft pink)
SNOWFLAKES DOILY
Benang halus Minlon Family
Saiz : Diameter 10''


Pattern no. 14
Benang halus Minlon Family
Saiz : Diameter 20 1/2''

*Ni Doily terbaru yg saya buat...Pattern no.3a n no.4a ni sbnarnya dari pattern yg pernah saya buat sblum ni tp bezanya yg ni dikait dgn benang kait halus, yg sblum ni dikait ngan benang kasar...saiz dia pn kecik skit la , nampak lagi comel...Pattern no. 13 yg betul2 pattern terbaru yg saya buat, simple n comel...Pattern no. 14 ni dah lama saya buat tp lupa nak share ngan yg lain sblum ni...terlepas pandang...hehe..

Sabtu, Januari 22, 2011

Lagi Paten DOILY CROCHET

Ni paten2 yg agak unik...lain sket dari yg lain....kan?...kalu tempah pun harga dia agak mahal sket sbb memang susah nak buat ni...amik masa gak nak disiapkan...


Pattern No.7 (Pink)
Benang Halus Minlon Family
Saiz : 15'' x 9''



Pattern No.8 (Burgundy)
Benang Kasar Minlon
Saiz : Diameter 20''



Pattern No.9 (soft pink)
Benang Halus Minlon Family
Saiz : Diameter : 23''

TABLE RUNNER CROCHET

Lagi contoh crochet utk dikongsi...yg ni simple jer...nak tempah pun bleh gak....:)



Pattern No. 10 (Beige)
Benang Kasar Minlon
Saiz : 30'' x 15''
   

Pattern No. 11(Green)
Benang Kasar Minlon
Saiz : 46'' x 10''



Pattern No.12 (Maroon)
Benang Halus Minlon Polly
Saiz : 19'' x 12''
           

                                                                                       
*Pattern No. 11 n 12 adalah sama tapi menggunakan jenis benang yg berlainan.

DOILY CROCHET ROUND

Ini adalah antara contoh2 projek awal doily crochet saya, ok tak?hehe...Saiz takkan sama kalu kita gunakan benang yg berbeza walaupun ikut paten yg sama. Benang kasar menjadikan hasil crochet jadi besar n begitulah sebaliknya....tempahan diterima kalu ade yg berminat...:)


PATTERN NO.2 (HIJAU)
BENANG KASAR NONA
SAIZ : DIAMETER 17''


PATTERN NO.1
(Biru)
BENANG KASAR NONA
SAIZ : DIAMETER 12''











                                          

PATTERN NO.3 (BURGUNDY)
BENANG KASAR NONA
SAIZ : DIAMETER 20''


PATTERN NO.4 (PINK)
BENANG KASAR NONA
SAIZ : DIAMETER 12''







PATTERN NO.5 (MAROON)
BENANG HALUS MINLON FAMILY
SAIZ : DIAMETER 30''

PATTERN NO.6 (BEIGE)
BENANG HALUS MINLON FAMILY
SAIZ : DIAMETER 10''