Jumaat, November 28, 2014

When crochet hook meets polymer clay

Its awesome right!!?? 1st trial ni,bila tengok crochet hook member tu comeyyy je dibalut n dihias kemas dgn airdry clay...Memang laa mudah sangat jatuh hati dgn craft comey2 ni.. hehehe
Bahan asas hanya crochet hook yang besi biasa tu, n polymer clay ofcoz... Semua bahan dah memang sedia ada kat bilik kraf tu... Pastu gunakanlah kreativiti sendiri untuk balut clay kat batang besi tu n decorated dia...
Done.. hehe...
Yang penting keselesaan msa mengait... Soft handle n comfort grip... Lepas ni nak buat lagi, nak decor design lain pulak... Heee

Selasa, November 11, 2014

Pinkish Crochet Baby Hat

Assalam...

Citer minggu lepas ni.. Dah selamat pun sampai kat tuannya.. hehe

Simple pattern, tapi ambik masa agak lama nak buat sebab sedaya upaya tak nak sama dgn hasil orang lain, walaupun menggunakan stitch yg sama... Topi ni utk baby umur setahun... Ukurlilit lebih kurang 17inci...

Sungguh, bukan senang nak create sesuatu yg dah banyak orang buat, tapi at least kita olah semula biar ada beza walau sedikit...

Apapun, topi /beanie utk baby, saya masih sanggup nak buat walau ambik masa nak siapkan kerja sehari ni.. Maka, yg menempahlah harus sabar menunggu ye.. hehe

Material:
Benang nona No kod 12 (pink)
32 (hijau )
Crochet hook saiz 3mm
Harga RM25

Isnin, November 03, 2014

CLEAR STOCK Bunga riben

Salam..
Clear stock bunga riben.
RM7.00 / peket... Harga tidak termasuk postage...
Random mix dlm 1 peket..

Utk order, boleh WHATSAPP 019-9191436 Erma utk respon segera... Tq ❤❤❤






30 PCS / pkt