Khamis, November 28, 2013

Pahar English Roses...Sweeeeetttttttt



Assalamualaikum n slmat petang Khamis....Dah lama sgt rasanya sy x update blog....Kesibukan atas urusan family n rutin...biasa lah tu kan...fulltime housewife la katakan..huhu

Dalam kesibukan tu pun masih mencari ruang utk berkarya (karya lh kununnn..huhu)....Pahar bunga telur yg asalnya plain kaler silver bertukar wajah menjadi colorful English Roses...Minat English Style punya pasal kan...huhu...Bila ilham dah datang n bahan2 pun dah sedia ada so kerja2 pun brjalan dgn lancar skali...ehehhh

Pahar ni sy jadikan sewaan tp hanya utk area Pekan, Pahang shj....Senang sikit urusannya kan...Apa pun sy berpuas hati dgn hasil kerjatangan sy x comot nih...hehe...Selamat menjamu mata olls...bye...Assalam...

Selasa, September 10, 2013

LELONG....LELONG!!...ONE DROP PERFUME 3 FOR RM89








Nak abiskan cepat2 pek lama One Drop.....RM80.00 utk 3 pack TERMASUK POSTAGE ( bleh cmpur mana2 set)

Berminat bleh Whatsapp sy  019-9191436 (Erma)

Selasa, Julai 16, 2013

Bila dah rajin....

Salam ramadhan hari ke 8....sekadar nak share aktiviti kraf saya masa sy tgh rajin....hehehe...sarung kusyen yg plain pd asalnya, mmg membosankn...Puas memikirkan bgaimana utk mencantikkan lg tanpa mengambil byk masa...Maklumlah komitmen byk tp masih ada hati nak berhobi kraf...huhu

Terdetik dihati nak cuba berkreatif dgn bhn yg sedia ada - Doily Crochet yg sy buat 2 kpg tp saiznye x sama bsr...puncanya sbb sy kait benang mnggunakan jarum kait yg berbeza saiz utk stiap satu...Jadi nmpak x menariklah bila x sama saiz ni kn.....

So sy fikir apa yg sy bleh wat dgn plain kusyen cover ni...Nak jahit sulam riben x pandai lah plak....hehehe...Akhirnya sy cantumkan jer doily ni n tambah aksesori tassel sbgai penyeri....

Now nmpak berseri sket kn....hehe...Tapi masih dlm perncangn nak tmbah sket aksesori lain utk menaikkan warna...InsyaAllah jika ada ruang masa...

Tapi mmg hepi sgt, walaupun simple tapi akhirnya sy beranikan diri utk berkarya walau x kreatif mana...Selalunye sy tgk hasil tgn rakan2 fb jer....mmg jeles sbb mrk punya bakat n ada masa utk mnghasilkan karya mrk sndri....salute to them....tp semua org dianugerahkan bakat yg berbeza kn....so practise make perfect...hehe

InsyaAllah sy akan share lg hasil kerjatgn sy yg lain yg x seberapa tu sbgai inspirasi utk diri sndri atau mungkin utk org lain jgk...siapa taw kn....Ok nk kna wat keje umah lak...jumpa lg...assalam

Jumaat, Julai 12, 2013

Assalamualaikum....slmat pagi Ramadhan ke 4...Alhamdulillah masih diberi kesempatan utk berpuasa lg di bln yg penuh keberkatan ini....

Aktiviti saya di bln puasa ni ; cuba menyiapkan segala jahitan n kerja2 tgn yg dh lma terbengkalai...Alhamdulillah setakat ni berjalan spt yg dirancang...Ada kerja2 jahitan yg dh selesai dijahit...mmg hepi sgt....   :D

Maklumlah, waktu2 begini kita x sibuk2 nak memasak di dapur....so ada lah masa yg kita bleh ambik utk mengadap kerja2 hobi kita ni kan?

Petang dh disibukkan nak sediakan juadah berbuka plak kan...so amik kesempatan yg ada dgn melakukan kerja2 yg x memerlukan tenaga yg byk...menjahitlah kan....hehehe

Ok semua, nak sambung buat kerja2 umah plak...slmat mnjalankan tugas.....assalam...

Khamis, Jun 13, 2013

AKSESORI ~ ROSE (KERTAS)

BIRU

PINK

PUTIH

KUNING

ORANGE GELAP

COKLAT

- ADA 6 PCS / IKAT

- 6 IKAT ~ RM10.00

- BOLEH CAMPUR2 KALER

Ahad, Jun 09, 2013

Aksesori ~ Rose Bud

KUNING

HIJAU

PINK

PUTIH CREAM

BEAUTY PINK

MERAH

ORANGE PEACH

BIRU

HIJAU EPAL

PURPLE

COKLAT

ROSE BUD (SMALL) ~ 1 IKAT = 12 PCS

PEMBELIAN MINIMUM ~ 6 IKAT / RM10.00

BOLEH CAMPUR2 KALER

BERMINAT / PERTANYAAN BOLEH SMS / WHATSAPP 019-9191436 (ERMA)

Jumaat, Mei 10, 2013

Sambil2 buat kelas ~ Quilting+AppliqueTable Runner (Part 1)

Contoh Table Runner, hasil kerjatangan saya yg dijadikan alas belakang sofa rotan diruang tamu rumah...

Ni pelajar saya, Kak Salmah namanya, yg sdg melukis motif bunga n daun utk menghasilkan  APPLIQUE @ SULAM TAMPAL..

Hasil Applique yg sudah separuh siap...

Kak Salmah sedang menjahit QUILTING dgn menggunakan tapak quilting  n benang monofilament (tangsi khas utk jahitan quilting)

Salam malam Sabtu....

Saja2 nak share dgn semua, kerjaya part-time saya di rumah ~ mengajar jahitan kraf. Saya hanya mengambil maksimum 2 org pelajar shj @ seorang lebih baik utk satu2 projek jahitan kraf krn faktor masa yg agak terhad dan juga krn dpt memberi tumpuan yg lebih supaya pelajar dpt memahami apa yg dipelajari.

Waktu belajar adalah bebas, mengikut kelapangan pelajar tapi ketetapan masa adalah 2-3 jam shj dlm sehari yg mana dijalankan diwaktu pagi. Ketika itu rumah saya memang sunyi sepilah sbb anak2 bersekolah. Jadi senang skit xde gangguan dr sesiapa.

Pic2 diatas ni adalah sebahagian dari perjalanan pembelajaran kelas jahitan saya yg sempat sy amik, yg mana projek trsebut masih belum siap sepenuhnya. Maklumlah, ni adalah projek pertama pelajar saya yg bernama K.Salmah. Jadi agak amik masa sedikit utk menyiapkannya. Kita tunggu kesudahannya minggu dpn plak ye...hehe

Stakat ni dulu buat masa ni. Insyaallah saya akan share lg slpas ni...Selamat mlm...Assalam

Rabu, Mei 01, 2013

Moden English ~ Pink+Dark Blue...Sweetttt



Assalam...

Ermmm...dah lama x update blog, dek krn sibuk menguruskan goodie bag n hantaran adik lelaki yg sudahpun selamat melangsungkan perkahwinannya pertengahan bln 4 lalu.

Fuhhh...memang lega rasanya bila semuanya dah selesai. Tak dapat nak tumpu pekerjaan lain. Kena bg keutamaan kpd keje2 kawin ni. Memang memenatkan tapi bukan selalu pun kan...hehe

Gambar tu contoh gubahan yg sy buat, tema Moden English...ehehh...rekaan sy jer tu. Ntah ye ntah idak tema tu...huhu. Warna pilihan adik lelaki sy, pink n biru gelap. Simple je kan?. Tak boleh lebih2 sgt gubahannya, nanti tenggelam plak barang2 hantaran...hehe.

Oklah, cukuplah setakat ni buat masa ni. Sekadar berkongsi hasil kejetangan sy yg x seberapa ni...hehe. Selamat mlm semua n Selamat Hari Pekerja utk semua......:-)




Rabu, Februari 27, 2013

Sambil2 buat kelas~ MIX n MATCH TOTE BAG

Sample produk / Sample set kit
MIX n MATCH TOTE BAG

MATERIAL : PLASTIK TRANSPARENT, KAIN ORGANZA, TALI BAG (KULIT PVC) , BEAD CHAIN (HIASAN),  HIASAN SULAMAN DR BENANG JEANS.

Pelajar sedang menghasilkan sulam renda yg menarik menggunakan benang jeans kaler biru...

Jahitan sulam renda yg telah siap, sedang dikemaskan menggunakan alat pemotong khas utk sulaman yg dipanggil HOT CUTTER.

Jahitan Manik rantai sebagai hiasan tambahn utk sulam renda menggunakan tapak khas.

Hasil jahitan yg telah siap bersama tuannya, K.Zaitun....:)

Salam....

Nak amik kesempatan sket, share citer tahun lps punya...hehe...Pelajar ke-2 saya, Kak Zaitun yg berminat nak belajar menjahit beg serbaguna ni. Saiz beg dan warna benang utk jahitan sulam renda boleh dipilih mngikut kesukaan pelajar.

Khamis, Februari 21, 2013

DIY ~ GENETIC STOOL

Sample produk / Sample set kit

HARGA :  RM 89.00

MATERIAL : KAIN TEBAL, BIJI POLISTERIN

HARGA TERMASUK POSTAGE

Kegunaan produk :

- sebagai HIASAN RUMAH atau BILIK.

- sebagai TEMPAT LETAK KAKI yg selesa.

- sebagai TEMPAT DUDUK yg empuk.

#

DIY / COSTUM MADE ~ KELENGKAPAN SOLAT

kandungan set : BEG , MINI SEJADAH , COVER SURAH YAASIN

HARGA  - RM 199.00 (  SET KIT )

MATERIAL : 100 % JAPAN COTTON , FIBER , LACE ,  TALI BEG, 


Kegunaan produk :

- sesuai utk mrk yg selalu TRAVELLING.

- boleh jg dijadikan HADIAH.

- boleh DIBASUH krn material dr KAIN COTTON ( 100% japan cotton )

# boleh beli kit utk mereka yg gemar menjahit. (Panduan cara menjahit disertakan)

# STOK SANGAT TERHAD. TIADA REPEAT ORDER.

# boleh jg tempah siap bg yg berminat ( hanya pembeli yg serius shj)

# hanya satu color shj yg disediakan - BIRU

sebarang ORDER boleh hubungi saya 019-9191436 (ERMA) utk respon segera

DIY ~ REPLIKA BUAH2AN n SAYUR2AN

Sample produk  n sample kit

Harga ~ RM 99.00 / KIT SET
RM 129.00 / READYMADE SET

MATERIAL - FELT , KAIN COTTON  , FIBER

HARGA TERMASUK POSTAGE

Kegunaan Produk :

- boleh dijadikan HIASAN RUMAH ( bg yg meminati gaya English Country ) di ruang tamu , bilik tidur anak2, ruang dapur atau di meja makan.

- sesuai n selamat dijadikan PERMAINAN kanak2.

- boleh dijadikan BANTAL PELUK atau dijadikan PIN KUSYEN ( kusyen jarum peniti).

# BOLEH BELI SET KIT BAGI MEREKA YG BOLEH @ MINAT MENJAHIT....

#BOLEH JUGA DITEMPAH SIAP TAPI UTK PEMBELI YG SERIUS SHJ....

#STOK ADALAH SANGAT TERHAD...HANYA NAK HABISKAN STOK YG SEDIA ADA...HARAP MAKLUM...

BOLEH HUBUNGI SAYA UTK ORDER ~ 019-9191436 (ERMA) UTK RESPON SEGERA